Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

O PRODUKTECH » BULGUR

BULGUR

Bulgur je předvařená a nalámaná celozrnná pšenice, která prochází procesem namáčení, vaření, usušení a drcení na menší částice. Namáčením a vařením  dochází ke vzniku enzymů a částečně přeměně škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu je příprava bulguru velmi snadná – nemusí se vařít, stačí ho pouze zalít horkou vodou a nechat nabobtnat

Představuje ideální surovinu pro vegetariány, protože má vysoký obsah vlákniny, vitamínů, minerálů a nízký obsah tuku. Je lehce stravitelný.

Bulgur je chutnější než kuskus a výživnější než rýže.

Hodí se do rizot, nádivek, karbanátků, jako zavářka do polévky, jako příloha k masům, pro přípravu salátů a kaší. Nejznámnější je jeho uplatnění v libanonském salátu „tabouli“