Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Úvod » LUŠTĚNINY,OBILOVINY,TĚSTOVINY » Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE


        

Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE

 

Skladem: 0,00 ks
naše cena bez DPH: 42,61 Kč
naše cena s DPH (15 %):
49,00 Kč

do košíku:
  ks  

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť.

Popis

Využití:

  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na recept, který jsme pro vás připravili
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Složení

Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku.