Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Úvod » LUŠTĚNINY,OBILOVINY,TĚSTOVINY » Fazole mungo BIO 500 g COUNTRY LIFE


        

Fazole mungo BIO 500 g COUNTRY LIFE

 

Skladem: 0,00 ks
Dostupnost: do týdne v e-shopu
Číslo produktu: 10303
Výrobce: Country life
EAN kód: 8595016587543
naše cena bez DPH: 63,48 Kč
naše cena s DPH (15 %):
73,00 Kč

do košíku:
  ks  

Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Její boby mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu.

Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech.

Vařené fazole vynikají vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, jsou dobrým zdrojem vitaminů skupiny B a některých minerálů – hořčíku, železa, manganu a mědi. Díky vysokému obsahu kyseliny listové jsou vhodné pro těhotné a kojící ženy. Jsou také lépe stravitelné, než jiné luštěniny, a proto nezpůsobují tolik nadýmání. Stejně jako ostatní luštěniny stabilizují hladinu krevního cukru a jsou proto vhodné pro diabetiky. Výhonky fazolí mungo jsou navíc i velmi dobrým zdrojem vitaminu C a vitaminu K.

Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.

 

HMOTNOST: 500 g 
ZEMĚ PŮVODU: Čína 
PŘÍPRAVA: Fazole mungo nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.