Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Úvod » LUŠTĚNINY,OBILOVINY,TĚSTOVINY » Fazole mungo BIO 500 g COUNTRY LIFE


        

Fazole mungo BIO 500 g COUNTRY LIFE

 

Skladem: 0,00 ks
Číslo produktu: 10303
Výrobce: Country life
EAN kód: 8595016587543
naše cena bez DPH: 73,91 Kč
naše cena s DPH (15 %):
85,00 Kč

do košíku:
  ks  

Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Její boby mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu.

Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech.

Vařené fazole vynikají vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, jsou dobrým zdrojem vitaminů skupiny B a některých minerálů – hořčíku, železa, manganu a mědi. Díky vysokému obsahu kyseliny listové jsou vhodné pro těhotné a kojící ženy. Jsou také lépe stravitelné, než jiné luštěniny, a proto nezpůsobují tolik nadýmání. Stejně jako ostatní luštěniny stabilizují hladinu krevního cukru a jsou proto vhodné pro diabetiky. Výhonky fazolí mungo jsou navíc i velmi dobrým zdrojem vitaminu C a vitaminu K.

Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.

 

HMOTNOST: 500 g 
ZEMĚ PŮVODU: Čína 
PŘÍPRAVA: Fazole mungo nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.