Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Úvod » LUŠTĚNINY,OBILOVINY,TĚSTOVINY » Kroupy ječné 500 g BIO BIOHARMONIE


        

Kroupy ječné 500 g BIO BIOHARMONIE

 

Skladem: 4,00 ks
Číslo produktu: 10948
naše cena bez DPH: 26,96 Kč
naše cena s DPH (15 %):
31,00 Kč

do košíku:
  ks  

Tradiční ječné kroupy v biokvalitě. Hodí se na polévku, pomazánku, kaši nebo jako příloha. Chutné naslano i nasladko. Po uvaření velmi nabydou na objemu.

Popis

Využití

  • polévka - osmažte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte sladkou i pálivou papriku a bobkový list, také nakrájené brambory, mrkev a petržel, zalijte vývarem a vařte, pak přidejte předem uvařené ječné kroupy, špaldu, cizrnu a fazole, povařte, zahusťte a ochuťte
  • kroupový kuba - na pánev nasypte kroupy, cibuli, sušené hříbky a zalijte vodou, osolte a duste doměkka, po vyvaření vody přidejte majoránku, utřený česnek, podávejte s kyselým zelím
  • salát - uvařené kroupy smíchejte s rajčátky, pórkem, paprikou, rukolou a petrželovou natí, zalijte podmáslím s prolisovaným česnekem a solí, zasypte slunečnicovým semínkem
  • příloha - z krup můžete připravit originální přílohu k masu nebo zelenině
  • placky - uvařené a namleté kroupy skvěle lepí a jsou dobrým základem karbanátků či sekané
  • kaše - zcela doměkka uvařené kroupy dobře poslouží jako kaše, dochucujte dle libosti naslano i nasladko
  • pomazánka - trochu rozvařte kroupy, osmahněte cibulku, česnek, kmín s pepřem a solí, stáhněte z plotny a přidejte sušené lahůdkové droždí, kroupy smíchejte se směsí z pánve, s trochou hořčice a rozmixujte, dle potřeby dejte vodu a olej, nakonec vmíchejte posekaný koriandr a petržel

Před vařením kroupy properte ve vlažné vodě a poté sceďte. Následné kroupy zalijte vodou, které by mělo být aspoň čtyřikrát více než krup. Ve vodě je nechte asi 30 minut odstát a poté je začněte vařit. Kroupy značně nabydou na objemu a změknou. Pokud přidáváte kroupy do polévky, omáčky nebo teplého zeleninového jídla, vždy je předtím uvařte zvlášť. Polévka nebo jídlo by se vám mohlo vařením krup zakalit.

Kroupy jsou ječná lehce obroušená zrna. Lze je nazvat jako "polo-celozrnný produkt", jelikož obsahují část obalu a celý klíček. Zajímavostí je, že kroupy jsou velmi oblíbené u hráčů National Football League, kteří je konzumují vždy den před zápasem. Zrno ječmene tvoří pět částí: 2 vrstvy nestravitelných slupek, aleuronová vrstva, endosperm a střed se škrobem.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

 

Složení

JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.