Úvod » LUŠTĚNINY,OBILOVINY,TĚSTOVINY » Kukuřice na výrobu popcornu BIO 200 g
Popcorn se připravuje ze zvláštního druhu kukuřice s tvrdou slupkou. Při zahřívání vzniká uvnitř zrna tlak, jenž ho roztrhne, přičemž se vnitřní část zrna obsahující škrob a proteiny dostane ven.
Kukuřice je po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. Kukuřice neobsahuje gluten, protein, který se nachází v jiných obilninách a který způsobuje u mnoha dětí nesnášenlivost. Kukuřice je bohatá na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny, především na kyselinu linolovou. Obsahuje velké množství vitaminu B1, hodně draslíku, fosforu, hořčíku a železa, je dobrým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny. Kukuřice a kukuřičná mouka příznivě působí na změkčení a zklidnění střevní sliznice. Protože neobsahuje gluten, dobře ji snáší i lidé s celiakií. Doporučuje se konzumovat při střevní dyspepsii, dráždivém tračníku, chronické kolitidě a chronických onemocněních ledvin.
Složení: Kukuřice, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Do misky nasypte cca 50 g kukuřice. Promíchejte s trochou oleje a soli. Poté vložte do mikrovlnné trouby. Upozornění: Nádoba v mikrovlnné troubě musí být dostatečně velká a zakrytá poklicí nebo víčkem.) Popcorn by se měl důkladně rozžvýkat, aby nezatížil trávení.