Úvod » MOUKY, ZAHUŠŤOVADLA,KRUPICE » Mouka ječná celozrnná jemně mletá BIO 1 kg BIOHARMONIE
Pečivo s přídavkem celozrnné ječné mouky pomáhá při žaludečním kataru, dyspepsii (špatném trávení), žaludečních a dvanácterníkových vředech, zánětu žaludku, tenkého střeva a kolitidě.
Ječmen má podobné složení jako pšenice, na rozdíl od pšenice však obsahuje méně glutenu (pečivo s přídavkem ječné mouky je proto hutnější a těžší). Ječmen v jakékoliv formě – čištěné celé zrno, vločky, kroupy, celozrnná mouka a sladové zrno – snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů. Konzumace ječmene se ukázala být účinná při prevenci a léčbě arteriosklerózy. Ječná vláknina pomáhá předcházet zácpě a všem komplikacím s ní spojeným – včetně karcinomu tlustého střeva. Ječná mouka se mele buď z čištěného zrna, nebo z ječných krup. Nemocný žaludek ji dobře snáší.
Složení: Ječmen, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Ječnou mouku lze použít na vaření a pečení ve formě příměsi (cca 20 %) do běžné mouky. Užívá se zejména do knedlíčků, zavářek, omáček, pudinků a krémů, ale i na pečení plochých chlebových placek.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Alergeny: lepek.