Úvod » Sušené plody, ořechy, semena » Sušené švestky vypeckované ASHLOCK 100 g
Díky pektinu a látce, která urychluje pohyby střev, mají švestky projímavý účinek. Na rozdíl od nerozpustné vlákniny v otrubách, rozpustná vláknina švestek zklidňuje a chrání střevní stěny.
Vláknina v sušených švestkách snižuje hladinu cholesterolu v krvi, a to jak u laboratorních zvířat, tak u lidí. Pravidelná konzumace švestek je – vzhledem k obsahu vlákniny – vhodná i jako prevence karcinomu tlustého střeva. Švestky jsou mírně diuretické, pročišťují a detoxikují. Díky extrémně nízkému obsahu proteinů, tuků a sodíku jsou vhodné při arterioskleróze, vysoké hladině kyseliny močové, dně, degenerativních onemocněních kloubů (revmatu a artróze) a nemocech jater (chronické hepatitidě, cirhóze atd.). Při všech těchto diagnózách se doporučuje ráno sníst několik (6 až 12) sušených švestek. U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že Bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Složení: Švestky, konzervant (oxid siřičitý E202).
Návod k přípravě: Sušené švestky se mohou přes noc namočit do vody. Ze sušených švestek se dají připravit různá chutná jídla, kompoty a džemy. I ty mají příznivé účinky na střeva a na celou trávicí soustavu.
Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Ovocná složka, oxid siřičitý. Baleno na lince, která zpracovává i lepkové obiloviny.